Feyenoord begint voorbereiding met overwinning op FC Dordrecht | OneFootball

FR12.nl

·6. Juli 2024

Feyenoord begint voorbereiding met overwinning op FC Dordrecht

Artikelbild:Feyenoord begint voorbereiding met overwinning op FC Dordrecht

Feyenoord heeft een uitstekende oefenwedstrijd gespeeld tegen FC Dordrecht. De Rotterdammers zijn afgelopen maandag begonnen met trainen en speelden vandaag met twee verschillende opstellingen tegen de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Trainer Brian Priske hanteerde vandaag een 3-4-3 formatie in zowel de eerste als tweede helft.

Het begin was onwennig voor Feyenoord. Het was dan ook FC Dordrecht dat enkele kansen wist te creëren. Korede Osundina was dichtbij het openingsdoelpunt nadat hij fraai wist weg te draaien bij Jan Plug. De Amerikaan en huurling van Feyenoord schoot vervolgens hard in het zijnet. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam de Rotterdamse club meer en meer in de wedstrijd.

Vooral Calvin Stengs liet zich gelden met enkele schitterende ballen. De middenvelder was zelf verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt, nadat Milambo de international van Oranje uitstekend had vrijgespeeld. Stengs wist beheerst af te ronden en dat was direct een opmaat naar meer. In korte tijd wisten ook Ueda en Nieuwkoop het net te vinden, waardoor er met een 0-3 voorsprong de rust inging.

Priske had voorafgaand aan de wedstrijd aangegeven iedereen de kans te willen geven. De tweede helft begon dan ook met enkele grote talenten uit de jeugdopleiding van Feyenoord. Ilias Sebaoui, die vorig seizoen indruk maakte in de Keuken Kampioen Divisie, kreeg ook minuten. De aanvaller krijgt de kans om tijdens de voorbereiding een vaste plek af te dwingen in de eerste selectie.

Waar Feyenoord de eerste helft een goede indruk wist te maken, was het de tweede helft een stuk minder. Met de nieuwe namen in het veld werden er een aantal grote mogelijkheden weggegeven en was het vooral slordig in balbezit en de opbouw. De grootste kans was voor FC Dordrecht nadat Neraysho Kasanwirjo in de fout ging. Mikki van Sas wist met een redding een treffer te voorkomen. Sebaoui bepaalde de eindstand op 0-4 nadat hij fraai werd vrijgespeeld door de talentvolle Read.

Opstellingen eerste helft Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop, Tsoungui, Plug, Milambo, Zerrouki, Stengs (C), Van den Belt, Paixão, Ueda, Wålemark.