FC Twente maakt eerste zomeraanwinst bekend: 12-voudig international na topseizoen naar Enschede | OneFootball

FC Twente maakt eerste zomeraanwinst bekend: 12-voudig international na topseizoen naar Enschede | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17. Mai 2024

FC Twente maakt eerste zomeraanwinst bekend: 12-voudig international na topseizoen naar Enschede

Artikelbild:FC Twente maakt eerste zomeraanwinst bekend: 12-voudig international na topseizoen naar Enschede
Artikelbild:FC Twente maakt eerste zomeraanwinst bekend: 12-voudig international na topseizoen naar Enschede

© IMAGO

Sayf Ltaief draagt vanaf komend seizoen het shirt van FC Twente, maakt de club bekend via de officiële kanalen. De 24-jarige linkeraanvaller komt over van FC Basel en speelde het afgelopen anderhalve seizoen op huurbasis voor FC Winterthur. Ltaief tekent in De Grolsch Veste een contract tot medio 2027 met de optie voor nog een seizoen. Het is niet bekend welk bedrag met de transfer gemoeid is.


OneFootball Videos


“Vanaf het eerste contact met Arnold en Jan voelde het goed en wist ik dat ik voor FC Twente wilde spelen”, zegt Ltaief op de clubwebsite. “De Eredivisie is voor mij als aanvaller een heel goede competitie waarin ik mij verder wil ontwikkelen en door kan groeien. Ik kijk er naar uit om hier straks in dit stadion te spelen en de supporters te ontmoeten. De band tussen de spelers en supporters is speciaal, dat heb ik afgelopen zondag wel gezien.”

Directeur voetbalzaken Arnold Bruggink is blij dat het gelukt is om de twaalfvoudig international van Tunesië vast te leggen. “Afgelopen seizoen heeft hij zich in de Zwitserse competitie nadrukkelijk laten zien en was er veel belangstelling voor hem. Het is mooi dat hij voor FC Twente heeft gekozen en hier een stap hogerop wil maken. Sayf is een speler met veel snelheid, een goede dribbel en heeft veel dreiging in zijn spel. Zijn beste positie is vanaf de linkerkant.”

Ltaief kent een uitstekend seizoen bij Winterthur, dat in de reguliere competitie op een verrassende vijfde plaats eindigde. In 38 duels voor de Noord-Zwitserse club wist hij 9 keer te scoren en 6 assists te leveren. Bij Twente is hij de tweede aanwinst van de zomer: eerder wisten de Tukkers zich al te versterken met Alec van Hoorenbeeck, die voor 600.000 euro overkomt van KV Mechelen.

Sayf Ltaief is dit seizoen een van de beste buitenspelers van de Zwitserse competitie.

Volgens data van SciSports is Ltaief dit seizoen de derde beste buitenspeler van de Zwitserse competitie. Alleen Hicham Mahou (FC Lugano) en Chadrac Akolo (FC St. Gallen) presteerden nog beter. Ltaief blinkt onder meer uit in dribbelen en het geven van goede passes. Zijn Estimated Transfer Value (ETV) wordt geschat op 1,7 miljoen euro.

Impressum des Publishers ansehen