FC Twente hoopt grote slag te slaan met langer verblijf van Sem Steijn | OneFootball

FC Twente hoopt grote slag te slaan met langer verblijf van Sem Steijn | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·4. Oktober 2024

FC Twente hoopt grote slag te slaan met langer verblijf van Sem Steijn

Artikelbild:FC Twente hoopt grote slag te slaan met langer verblijf van Sem Steijn
Artikelbild:FC Twente hoopt grote slag te slaan met langer verblijf van Sem Steijn

© IMAGO

Sem Steijn en FC Twente zijn in onderhandeling over een nieuw contract. De aanvallende middenvelder beschikt in Enschede over een aflopende verbintenis, met een optie voor nog één seizoen. De club uit Enschede is echter dermate enthousiast over de ontwikkeling van Steijn, dan de Hagenaar nu een verbeterd contract tegemoet kan zien.


OneFootball Videos


“Het klopt dat we gaan onderhandelen over een langdurig contract”, vertelt Steijn aan ESPN. “Het is een mooi gebaar vanuit de club. Ik voel de waardering”, vertelt de 22-jarige middenvelder in gesprek met Hans Kraay jr. Steijn maakte in 2022 transfervrij de overstap van ADO Den Haag naar FC Twente en groeide de laatste jaren uit tot een publiekslieveling in De Grolsch Veste.

Ook dit seizoen is Steijn weer van onschatbare waarde voor het team van Joseph Oosting. De aanvallende middenvelder was in elf wedstrijden al goed voor liefst zeven doelpunten. Niet voor niets wordt zijn naam steeds vaker in verband gebracht met verschillende topclubs. “Ik heb ambitie, maar ik laat alles lekker op me afkomen. Ik ben dag in dag uit bezig met mijn ontwikkeling. Dat is misschien een heel saai antwoord, maar zo is het wel. Ik zie wel hoe het gaat lopen.”

De Hagenaar stond afgelopen winterstop al in de belangstelling van Werder Bremen, maar bleef de club uit Enschede desondanks trouw. Afgelopen maand werd duidelijk dat Celtic de naam van Steijn met rood omcirkeld heeft en de spelmaker nadrukkelijk in de gaten houdt. De aanvallende middenvelder vertegenwoordigt op dit moment een ETV van 5,4 miljoen euro. In februari lag zijn waarde nog boven de zeven miljoen euro.

Voor directeur voetbalzaken Arnold Bruggink is er de komende weken nog behoorlijk wat werk te verrichten. Naast Steijn beschikken namelijk nog een aantal spelers over een aflopend contract. Daan Rots, Michel Vlap en Gijs Besselink beschikken naast een aflopend contract ook over een optie voor één extra jaar in hun verbintenis. Lars Unnerstall, Michal Sadilek en Ricky van Wolfswinkel beschikken geen optie in hun aflopende contract en kunnen in principe vanaf januari in gesprek met een potentiële nieuwe werkgever.

Impressum des Publishers ansehen