Ernstige blessure Leny Yoro bij Manchester United kan volgende transfer van Feyenoord inluiden | OneFootball

Ernstige blessure Leny Yoro bij Manchester United kan volgende transfer van Feyenoord inluiden | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·31. Juli 2024

Ernstige blessure Leny Yoro bij Manchester United kan volgende transfer van Feyenoord inluiden

Artikelbild:Ernstige blessure Leny Yoro bij Manchester United kan volgende transfer van Feyenoord inluiden
Artikelbild:Ernstige blessure Leny Yoro bij Manchester United kan volgende transfer van Feyenoord inluiden

© IMAGO

Leny Yoro viel afgelopen weekend geblesseerd uit bij Manchester United in de oefenwedstrijd tegen Arsenal (2-1 verlies) in de Verenigde Staten. Het Franse toptalent werd deze week dan ook gespot met een brace om zijn been en lijkt er voor langere tijd uit te liggen. Een hard gelag voor Manchester United, dat een bedrag van zestig miljoen euro voor hem neertelde. De blessure van Yoro kan het vertrek van Dávid Hancko bij Feyenoord in een stroomversnelling brengen.


OneFootball Videos


Tijdens het duel met Arsenal in Californië mocht Yoro in de basis beginnen. Na ruim een half uur spelen moest de verdediger de strijd al staken door een blessure. Direct na het duel gaf Erik ten Hag aan dat hij nog niet wist hoe het met de Fransman ging. Wel wilde de oefenmeester zich nog niet negatief uitlaten over de blessure.

Inmiddels lijkt het er dus op dat de blessure van Yoro tegenvalt. De Fransman werd in de nacht van dinsdag op woensdag (Nederlandse tijd) gefilmd toen hij de spelersbus van Manchester United instapte. Daarbij was te zien hoe zijn voet in een flinke brace zit en hij loopt met behulp van krukken. Hoelang de verdediger uit de roulatie is, is nog niet bekend.

Manchester United was al van plan om een nieuwe centrale verdediger aan de selectie toe te voegen en zette onder meer de namen van Matthijs de Ligt en Jarrad Branthwaite op het lijstje. Daarnaast werd Hancko gezien als optie op de linksbackpositie, nu Luke Shaw de enige optie is daar. The Red Devils kunnen met de komst van Hancko echter twee vliegen in één klap slaan. Data van SciSports tonen namelijk aan dat Hancko en Yoro een Similarity van 97% hebben. Het tweetal kent een vrijwel identieke speelstijl. Het grootste verschil is echter dat Hancko linksbenig is en Yoro een rechtspoot is.

UITGELICHT

Dit type verdediger is comfortabel aan de bal en noteert per wedstrijd een hoog aantal korte passes naar ploeggenoten, evenals opbouwende acties in een relatief laag tempo. Deze kenmerken gaan vaak samen met verdedigende acties in de vorm van tackles. De ball playing defender voert zijn acties graag wat hoger op het veld uit, en noteert minder intercepties dan ander type verdedigers.

Voorbeelden: Aymeric Laporte, Virgil van Dijk, Raphaël Varane

Hancko geniet al enige tijd belangstelling van Atlético Madrid, maar de clubs liggen voorlopig ver uit elkaar wat betreft het te betalen bedrag. Atlético kwam over de brug met een eerste bod van twintig miljoen euro, dat door Feyenoord meteen van tafel geveegd werd. Daarna kwamen los Rojiblancos terug met een bod dat slechts 'iets hoger' was dan het eerste, wat vervolgens voor irritatie bij de clubleiding van Feyenoord heeft gezorgd.

Hier zou Manchester United van kunnen profiteren. Zeker nu de nood hoog is en de club dringend behoefte heeft aan een extra optie in de achterhoede. De Career Advice Tool van SciSports toont dan ook aan dat Hancko een uitstekende aanwinst kan zijn voor Manchester United. De Slowaakse mandekker heeft voldoende kwaliteiten om van waarde te kunnen zijn voor het team van Ten Hag en past met zijn aanvallende speelstijl uitstekend bij de filosofie van de oefenmeester. Hancko zal in eerste instantie wel moeite hebben met het veroveren van een basisplaats als centrale verdediger, maar heeft daarbij het voordeel dat hij ook prima als linksback uit de voeten kan.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Impressum des Publishers ansehen