Erik ten Hag wil Ajax pijn doen met transfer van 16 miljoen euro | OneFootball

Erik ten Hag wil Ajax pijn doen met transfer van 16 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24. Oktober 2024

Erik ten Hag wil Ajax pijn doen met transfer van 16 miljoen euro

Artikelbild:Erik ten Hag wil Ajax pijn doen met transfer van 16 miljoen euro
Artikelbild:Erik ten Hag wil Ajax pijn doen met transfer van 16 miljoen euro

© IMAGO

Manchester United wil zich graag versterken met Julio Soler, meldt TBR Football. De linksback van Club Atlético Lanús wordt gezien als een van de grootste talenten van Argentinië. United is dan ook niet de enige club die met de negentienjarige verdediger in verband wordt gebracht.


OneFootball Videos


Soler doorliep de jeugdopleiding van Lanús en maakte op 1 mei 2022 zijn debuut voor de hoofdmacht in een bekerwedstrijd tegen Independiente (1-0 winst). Dit seizoen speelde de Argentijn, die afgelopen zomer onderdeel was van het Olympisch team, 34 wedstrijden voor Lanús. Daarin was hij goed voor twee assists.

Afgelopen zomer werd Soler met meerdere grote clubs in verband gebracht. Onder meer Ajax en KRC Genk werden genoemd en de Amsterdammers brachten naar verluidt zelfs een bod uit op de vleugelverdediger. Dat werd in Argentinië echter prompt van tafel geveegd. In de wandelgangen wordt een vraagprijs van ongeveer zestien miljoen euro genoemd.

De Amsterdammers waren in de zomer nadrukkelijk in de markt voor een nieuwe linksback, daar Owen Wijndal en de aan Torino verhuurde Borna Sosa niet aan de verwachtingen hebben kunnen voldoen, terwijl Gastón Ávila nog altijd met een blessure uit de roulatie is. Trainer Francesco Farioli heeft de problemen links achterin opgelost door Jorrel Hato naar de vleugel te verschuiven.

Ook Liverpool had afgelopen zomer interesse in Soler. Hij werd door de club van Arne Slot gezien als de toekomstige vervanger van Andrew Robertson, die nog tot medio 2026 heeft op Anfield. Het is niet duidelijk of the Reds hun interesse in januari nieuw leven in gaan blazen.

Impressum des Publishers ansehen