Erik ten Hag moet vrezen voor ontslag bij Manchester United na volgende zeperd | OneFootball

Erik ten Hag moet vrezen voor ontslag bij Manchester United na volgende zeperd | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29. September 2024

Erik ten Hag moet vrezen voor ontslag bij Manchester United na volgende zeperd

Artikelbild:Erik ten Hag moet vrezen voor ontslag bij Manchester United na volgende zeperd
Artikelbild:Erik ten Hag moet vrezen voor ontslag bij Manchester United na volgende zeperd

© IMAGO

De dagen van Erik ten Hag bij Manchester United zijn mogelijk geteld. De Engelse topclub ging zondag in eigen huis met liefst 0-3 onderuit tegen Tottenham Hotspur en met name het spel baart volgens de Engelse analisten zorgen. De kans is dan ook groot dat Ten Hag zijn laatste wedstrijd bij Manchester United achter de rug heeft.


OneFootball Videos


Manchester United kwam snel op achterstand, verloor aanvoerder Bruno Fernandes op slag van rust met rood en kwam meteen na de pauze op een nog grotere achterstand. Voor de Spurs scoorden Brennan Johnson, Dejan Kulusevski en Dominic Solanke. Micky van de Ven was met een prachtige assist belangrijk bij de openingstreffer.

“Dit zijn normaal gesproken de prestaties waar een trainer voor ontslagen wordt”, zei ex-trainer Chris Sutton na afloop van de wedstrijd bij BBC Radio 5. Ook Gary Neville, oud-speler van de club, haalde snoeihard uit naar Ten Hag: “Het was een van de slechtste prestaties die ik ooit heb gezien onder Ten Hag en dat zegt wat. Het was echt heel slecht.”

Neville is niet de enige oud-speler die zijn voormalige club aanpakt. Ook Ashley Young tegenwoordig actief als voetbalanalyticus, was bijzonder kritisch richting het elftal van Ten Hag: "Manchester United heeft niet alles gegeven. Het was onsamenhangend, er stonden individuen op het veld, geen team. Alles was slecht, van begin tot eind”, zegt Young, die niet uitsluit dat Ten Hag op straat wordt gezet door de Engelse grootmacht.

Nadat doordeweeks FC Twente er al in slaagde om de code van Ten Hag te kraken en een punt weg te slepen op Old Trafford, kan deze nederlaag tegen Tottenham Hotspur zomaar het einde van de Nederlandse oefenmeester inluiden bij Manchester United. Door de nederlaag blijft United steken op zeven punten, nu uit zes wedstrijden, op de elfde plaats. Tottenham klimt naar de achtste plek en speelt zich voor nu even uit de zorgen. De zorgen voor Erik Ten Hag nemen alleen maar toe na de derde nederlaag deze competitie. Lang heeft United echter niet om te treuren, komende donderdag wacht FC Porto alweer in de Europa League.

Impressum des Publishers ansehen