'Erik ten Hag hoort uitkomst na topoverleg bij Manchester United' | OneFootball

'Erik ten Hag hoort uitkomst na topoverleg bij Manchester United' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9. Oktober 2024

'Erik ten Hag hoort uitkomst na topoverleg bij Manchester United'

Artikelbild:'Erik ten Hag hoort uitkomst na topoverleg bij Manchester United'
Artikelbild:'Erik ten Hag hoort uitkomst na topoverleg bij Manchester United'

© IMAGO

Manchester United behoudt naar alle waarschijnlijkheid het vertrouwen in Erik ten Hag, zo luidt de berichtgeving uit Engeland. Na een teleurstellende start van het seizoen 2024/25 vond er topoverleg plaats tussen de directie en eigenaren van de Engelse topclub. De toekomst van Ten Hag was daarbij het aandachtspunt met de meeste prioriteit.


OneFootball Videos


Ten Hag verkeert in zwaar weer bij Manchester United, dat de laatste vijf wedstrijden niet wist te winnen. In de Engelse media wordt volop aan de stoelpoten van de 54-jarige oefenmeester gezaagd en het is nog altijd de vraag of er geen ontslag zal volgen. Manchester United bivakkeert namelijk op een teleurstellende veertiende plek en wist in de Europa League ook nog niet te winnen.

Naar aanleiding van de teleurstellende resultaten van Ten Hag als eindverantwoordelijke bij Manchester United vond er een vergadering plaats tussen de directieleden en eigenaren. Eerder werd al bekend dat sleutelfiguren Dan Ashworth (sportief directeur), Jason Wilcox (technisch directeur) en Omar Berrada (algemeen directeur) samen met mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe en diens rechterhand Sir David Brailsford zich zouden buigen over de toekomst van Ten Hag.

Volgens de meest recente berichtgeving uit Engeland zou Ten Hag de vergadering hebben overleefd en mag hij vooralsnog aanblijven als hoofdtrainer van Manchester United. Bronnen rond the Mancunians melden dat Ten Hag op Old Trafford wordt gezien als de man die het tij kan doen keren.

Ten Hag is al sinds zijn aanstelling in 2022 niet onomstreden. De Nederlandse oefenmeester kende een succesvol debuutjaar bij Manchester United, dat het seizoen 2022/23 als derde afsloot. Het tweede jaar van Ten Hag verliep minder soepel, waarna er ook werd gesproken over een ontslag. Manchester United deed uiteindelijk compleet het tegenovergestelde en verlengde het contract van de coach tot medio 2026.

Impressum des Publishers ansehen