Dávid Hancko wordt speler van Atlético Madrid na akkoord met Feyenoord | OneFootball

Dávid Hancko wordt speler van Atlético Madrid na akkoord met Feyenoord | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8. Juli 2024

Dávid Hancko wordt speler van Atlético Madrid na akkoord met Feyenoord

Artikelbild:Dávid Hancko wordt speler van Atlético Madrid na akkoord met Feyenoord
Artikelbild:Dávid Hancko wordt speler van Atlético Madrid na akkoord met Feyenoord

© IMAGO

Dávid Hancko gaat zijn loopbaan vervolgen bij Atlético Madrid, melden meerdere Spaanse media. Feyenoord en Atlético Madrid zouden elkaar hebben gevonden in een transfersom van 27 miljoen euro, dat middels bonussen nog met drie miljoen euro kan oplopen. Voor Hancko komt er zodoende na twee jaar een einde aan zijn tijd bij Feyenoord.


OneFootball Videos


Het moet gek lopen, wil de deal tussen de betrokken partijen nog klappen. Feyenoord, Hancko én Atlético Madrid zijn akkoord met de voorwaarden. Echter is het wachten op het vertrek van Stefan Savic. De verdediger komt niet meer in de plannen van de Spaanse topclub voor en heeft te horen gekregen dat hij mag vertrekken. Savic heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor hij geen haast heeft met vertrekken.

Savic wil de komende maanden gewoon doorbetaald blijven door Atlético Madrid, dat zelf liever vandaag als morgen afscheid neemt van de verdediger uit Montenegro. Beide partijen zijn constant met elkaar in overleg om een deal mogelijk te maken, waarna Hancko direct gepresenteerd kan worden door de Spaanse topclub. Atlético Madrid weet daarnaast ook dat het niet te lang kan wachten met uitstellen, aangezien de club het risico loopt Hancko kwijt te raken.

Staan alle seinen op groen, dan zal Hancko op korte termijn speler van Atlético Madrid worden. Het is geen geheim dat Hancko graag de overstap naar Atlético wil maken. Zaakwaarnemer Branislav Jurasek bevestigde onlangs in gesprek met Relevo dat de contacten met de Madrileense club goed zijn. 'Van alle clubs die geïnteresseerd zijn in David Hancko, staat Atlético Madrid voor ons op de eerste plaats. De andere aanbiedingen bevinden zich alleen op gespreksniveau.”

Hancko zal zodoende na Mats Wieffer, die voor dertig miljoen euro naar Brighton & Hove Albion vertrok, de tweede sterspeler zijn die Feyenoord achter zich laat. De Rotterdammers incasseerden met het vertrek van beiden een kleine zestig miljoen euro, waarmee de club op zoek zal moeten gaan naar mogelijke opvolgers.

De 26-jarige Slowaak was afgelopen seizoenen een van de absolute sterkhouders van de Stadionclub. Vorig seizoen speelde Hancko 48 duels, waarin hij liefst 7 keer scoorde en 3 assists leverde. De 42-voudig international was ook onderdeel van de EK-selectie van Slowakije.

Impressum des Publishers ansehen