Danjuma stond voor terugkeer in Eredivisie: 'Uiteindelijk niet de juiste stap' | OneFootball

Danjuma stond voor terugkeer in Eredivisie: 'Uiteindelijk niet de juiste stap' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27. September 2024

Danjuma stond voor terugkeer in Eredivisie: 'Uiteindelijk niet de juiste stap'

Artikelbild:Danjuma stond voor terugkeer in Eredivisie: 'Uiteindelijk niet de juiste stap'
Artikelbild:Danjuma stond voor terugkeer in Eredivisie: 'Uiteindelijk niet de juiste stap'

© IMAGO

Arnaut Danjuma maakte afgelopen zomer de overstap van Villarreal naar Girona, waarmee hij momenteel in de Champions League speelt. Binnenkort staat de aanvaller tegenover Feyenoord in de competitiefase van de Champions League. Uitgerekend de club waar hij eerder naar toe kon vertrekken.


OneFootball Videos


"Dat was toen Arne Slot nog trainer was", doet Danjuma vrijdag zijn verhaal bij ESPN. De inmiddels 27-jarige aanvaller sprak met uitgebreid met Slot over een mogelijke transfer richting De Kuip, toen Danjuma al wist dat hij niet meer in de plannen van Villarreal zou voor komen: "Ik heb ook met Slot gesproken in die tijd. Ik ben fan van zijn speelwijze, maar ik vond het destijds nog niet de juiste stap voor mij."

Danjuma koos er uiteindelijk voor om de interesse van Feyenoord links te laten liggen en uiteindelijk afgelopen zomer de overstap naar Girona te maken. De Spaanse hoogvlieger nam Danjuma op huurbasis over van Villarreal, zonder optie tot koop. Bij Girona hoopt de aanvaller snel weer van grote waarde te kunnen zijn om vervolgens een transfer naar een Europese topclub te verdienen. "Ik ben door Villarreal verhuurd, omdat ik met Girona Champions League kan spelen. Ik heb een goede band met de club, dus ze gunnen mij deze stap. Daarnaast kan het voor henzelf ook lucratief zijn, omdat ik mij ook internationaal kan laten zien."

De zesvoudig international (twee goals) wordt gevraagd of hij nu wel zijn ja-woord zou geven aan Slot, nu de oefenmeester werkzaam is bij Liverpool. Toch is Danjuma niet heel happig: "Ik heb bij Everton gespeeld, dus dat ligt gevoelig", zegt Danjuma met een glimlach. "Maar als er een grote club komt, ga je als ambitieuze speler altijd praten. Ik denk dat weinig mensen 'nee' zegt tegen Liverpool."

Impressum des Publishers ansehen