Champions League koorts in Rotterdam: Wat staat Feyenoord financieel te wachten? | OneFootball

Champions League koorts in Rotterdam: Wat staat Feyenoord financieel te wachten? | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·19. September 2024

Champions League koorts in Rotterdam: Wat staat Feyenoord financieel te wachten?

Artikelbild:Champions League koorts in Rotterdam: Wat staat Feyenoord financieel te wachten?

De spanning stijgt in Rotterdam en omstreken. Nog zes uur en dan trapt Feyenoord af voor de vernieuwde opzet van de Champions League. De penningmeester kan rekenen op een fraai vast bedrag en tegen Bayer Leverkusen staat er ook nog eens een miljoenenbedrag aan winstpremie op het spel. In aanloop naar de kraker in De Kuip delen we nog een keer de financiële voordelen van het miljardenbal.

De startpremie is door de vernieuwde opzet van de Champions League opgelopen naar 18,62 miljoen euro. Feyenoord kan deze weken de eerste overschrijving verwachten vanuit de UEFA. Vorig jaar bedroeg de startpremie voor Feyenoord nog 15,64 miljoen euro. De stijging van bijna drie miljoen euro is niet het grootste verschil in de vernieuwde opzet. Vooral de verdeling van de wedstrijdpremies en de tv-rechten is waar de stijging in inkomsten voor de deelnemers zit.


OneFootball Videos


De verdeling van de mediabijdragen is tot op de dag van vandaag nog onbekend. De UEFA komt in een later stadium met meer duidelijkheid hierover. De laatste dagen zijn er hierdoor verschillende miljoenenbedragen genoemd in de media. Financieel expert Job Gulikers berekende dat Feyenoord kan rekenen op een bedrag van 19,8 miljoen euro. Zonder te voetballen levert deelname aan de Champions League Feyenoord nu al 38,7 miljoen euro op.

Feyenoord speelt acht wedstrijden in de Champions League en kan zichzelf hierdoor voorzien van miljoenen aan extra inkomsten. Per gewonnen duel ontvangt de club een bedrag van 2,1 miljoen euro. Een gelijkspel is goed voor 700.000 euro. Volgens statistiekenwebsite OPTA haalt Feyenoord met de huidige vorm acht punten, wat in dat geval goed zou zijn voor 5,6 miljoen euro aan inkomsten. Teams die zich plaatsen voor de tussenronde ontvangen nog eens één miljoen euro, terwijl de knockoutfase al direct elf miljoen euro oplevert.

Wanneer Feyenoord de verwachtingen van acht punten gaat waarmaken, dan gaat het een bedrag van rond de 44 miljoen euro overhouden aan de Champions League. De inkomsten zullen nog hoger uitvallen door de opbrengsten uit de kaartverkoop. Al heeft financieel directeur Pieter Smorenburg in het verleden al laten weten dat de kosten voor het organiseren van Champions League-wedstrijden in De Kuip hoog zijn. Het is daardoor lastig in te schatten of hier ook miljoenenwinst op wordt gemaakt.

Impressum des Publishers ansehen