Alweer niets voor Belgische ploegen in Champions League voor vrouwen: "Voorbije jaren gewerkt en gegroeid" | OneFootball

Alweer niets voor Belgische ploegen in Champions League voor vrouwen: "Voorbije jaren gewerkt en gegroeid" | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·27. September 2024

Alweer niets voor Belgische ploegen in Champions League voor vrouwen: "Voorbije jaren gewerkt en gegroeid"

Artikelbild:Alweer niets voor Belgische ploegen in Champions League voor vrouwen: "Voorbije jaren gewerkt en gegroeid"

Geen groepsfase in de Champions League voor RSC Anderlecht. En zo loopt het alweer verkeerd voor de Belgische ploegen. Nochtans was het voor de coëfficiënt eens van waarde geweest om zo'n groepsfase mee te maken.

De Belgische ploegen in Europa? Dat is de voorbije jaren nog geen groot succes gebleken. Standard en daarna Anderlecht hadden het moeilijk om een ronde te overleven.


OneFootball Videos


Alweer niets voor Belgische ploegen

Een Europese groepsfase is er nog niet van gekomen de laatste jaren, terwijl net daar de grote punten én de leuke wedstrijden te beleven vallen.

Maar het blijft dus bouwen richting de toekomst. En hopen op een nieuwe kans volgend seizoen misschien ook? "We moeten voortdoen op de manier waarop we bezig zijn."

Blijven groeien en werken

"Wanneer ik kijk hoe we de laatste drie jaar gewerkt hebben en gegroeid zijn, boeken we echt wel vooruitgang. Alleen kunnen we dit nog niet vertalen in een resultaat", aldus coach Dennis Moerman bij Sporza.

"Het enige wat we nodig hebben is tijd, dan bouwen we zo voort aan ons verhaal." Benieuwd of het een van de volgende jaren wél eens lukt voor een Belgisch team om zich te plaatsen voor een Europese groepsfase.

Impressum des Publishers ansehen