Ajax wordt afgetroefd: toptalent RB Leipzig maakt verrassend besluit | OneFootball

Ajax wordt afgetroefd: toptalent RB Leipzig maakt verrassend besluit | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18. Juni 2024

Ajax wordt afgetroefd: toptalent RB Leipzig maakt verrassend besluit

Artikelbild:Ajax wordt afgetroefd: toptalent RB Leipzig maakt verrassend besluit
Artikelbild:Ajax wordt afgetroefd: toptalent RB Leipzig maakt verrassend besluit

© IMAGO

Ajax heeft naast de komst van Chilohem Onuoha gegrepen. De negentienjarige middenvelder is dinsdag officieel gepresenteerd door 1.FC Köln, dat naast de Amsterdammers ook onder Bayern München heeft afgetroefd. Onuoha besloot recentelijk zijn aflopende verbintenis bij RB Leipzig niet te verlengen en kon zodoende transfervrij worden overgenomen. Het is niet bekend voor hoeveel Onuoha heeft getekend bij Köln.


OneFootball Videos


Onuoha werd in de zomer van 2022 door Leipzig voor 350.000 euro overgenomen van Hertha BSC. De Duits jeugdinternational kwam de afgelopen twee seizoenen 31 wedstrijden in actie voor de Onder-19 van de Duitse topclub (8 doelpunten, 4 assists), maar kreeg niet de kans om zich te bewijzen in de hoofdmacht. Onuoha besloot mede daarom recentelijk om na twee jaar de deur in Leipzig achter zich dicht te trekken.

Ondanks de grote belangstelling in Onuoha, heeft hij gekozen voor Köln. De club uit West-Duitsland degradeerde afgelopen seizoen naar de 2. Bundesliga en slaat met de komst van de talentvolle middenvelder een grote slag. "Onze taak is om hem nu klaar te stomen voor de uitdagingen die zullen volgen en hem zijn potentieel te laten benutten", vertelt sportief directeur Christian Keller op de clubwebsite.

Onuoha zal volgend seizoen niet direct in actie komen voor Köln, daar er besloten is om hem direct te verhuren aan derdedivisionist SC Verl. "We hebben met deze uitleenbeurt en goede start gemaakt en zullen Chilohem tijdens deze periode intensief ondersteunen", aldus Keller. Het besluit kan ook op goedkeuring rekenen van Onuoha. "De uitleenbeurt bij Verl is een goede stap voor mij om mijn doelen te bereiken", aldus het toptalent.

Ik heb voor 1. FC Köln gekozen omdat ik tijdens de onderhandelingen veel vertrouwen voelde

- Chilohem Onuoha

"Ik heb voor Köln gekozen omdat ik tijdens de onderhandelingen veel vertrouwen voelde", vertelt Onuoha verder. "Ik krijg hier de mogelijkheid om mij verder te ontwikkelen en het is nu mijn doel om ooit in het RheinEnergie Stadion te kunnen spelen voor de hoofdmacht. Ik zal er alles aan doen om dat doel te bereiken."

Köln troeft onder meer Bayern en Ajax af, die volgens Sky Deutschland ook de naam van Onuoha op hun verlanglijstjes hadden staan. In München zou hij in het tweede elftal starten, waar in de Johan Cruijff ArenA het plan niet helemaal duidelijk was voor de creatieveling. Daarnaast kon Onuoha ook rekenen op interesse van Atalanta, Lecce en Brighton & Hove Albion.

Impressum des Publishers ansehen