Ajax moet hopen op PSV-opponent als oplossing voor Tahirovic | OneFootball

Ajax moet hopen op PSV-opponent als oplossing voor Tahirovic | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·10. September 2024

Ajax moet hopen op PSV-opponent als oplossing voor Tahirovic

Artikelbild:Ajax moet hopen op PSV-opponent als oplossing voor Tahirovic
Artikelbild:Ajax moet hopen op PSV-opponent als oplossing voor Tahirovic

© IMAGO

Ajax ziet de ene na de andere transfermarkt sluiten en zit nog altijd in zijn maag met Benjamin Tahirovic. De 21-jarige verdedigende middenvelder staat al geruime tijd in de etalage bij de Amsterdamse club, maar tot op heden pakte er geen enkele club. Galatasaray werd recentelijk genoemd, maar volgens de data van SciSports lijkt Rode Ster Belgrado ook een oplossing te zijn voor Ajax en Tahirovic.


OneFootball Videos


Vorig jaar werd Tahirovic als een van de eerste versterkingen van toenmalig directeur voetbalzaken Sven Mislintat gepresenteerd bij Ajax. De Bosnisch international werd door de Amsterdammers voor 7,5 miljoen euro overgenomen van AS Roma en tekende een contract tot medio 2028. Tahirovic was in zijn eerste jaar als Ajacied goed voor 39 optredens. Hierin kwam hij twee keer tot scoren en gaf hij vijf assists.

Nadat Francesco Farioli voor de zomer zijn entree maakte bij Ajax, zag Tahirovic zijn perspectief op speeltijd ook drastisch slinken. In het thuisduel tegen Vojvodina (1-0 winst) zat de balveroveraar nog negentig minuten lang op de bank, maar daarna kreeg hij de boodschap dat hij geen deel meer uitmaakte van de selectie. Tahirovic traint sindsdien mee bij Jong Ajax.

Tot op heden kwam er nog geen oplossing voor Tahirovic. FC Kopenhagen leek de nieuwe bestemming te worden, maar inmiddels is de Deense transfermarkt ook gesloten. Galatasaray wordt al een tijdlang genoemd als geïnteresseerde club en lijkt voorlopig de enige optie. Ajax moet dan hopen dat de Turkse topclub voor 13 september toeslaat voor Tahirovic.

Een andere oplossing zou volgens de data van SciSports een overstap naar Rode Ster Belgrado zijn. Tahirovic heeft een Club Fit van 77 op basis van speeltijd met de Servische topclub, waar hij ook uitstekend tot zijn recht zou moeten komen in de speelstijl en formatie die trainer Vladen Milojevic hanteert.

Tahirovic moet als verdedigende middenvelder de concurrentie aangaan met landgenoot Rade Krunic, die deze zomer transfervrij overkwam van Fenerbahçe. Als centrale middenvelder lijken er echter meer kansen te liggen, daar Krunic een hogere Skill heeft vergeleken met Tahirovic (65,6 tegenover 57,9). De jonge middenvelder maakt meer kans tegen de ervaren Guélor Kanga (Skill van 60,4).

Indien Tahirovic wordt overgenomen door Rode Ster zal hij ervaring op kunnen doen in de Champions League, daar de Serviërs zich ten koste van Bodø/Glimt plaatsten voor het hoogste Europese toernooi. Rode Ster, dat het miljardenbal in 1991 won, staat onder meer tegenover Benfica, Inter, Barcelona en AC Milan. Daarnaast speelt de club op 21 januari tegen PSV.

Impressum des Publishers ansehen