Ajax kansloos na bod van 13 miljoen euro uit Premier League op transfertarget | OneFootball

Ajax kansloos na bod van 13 miljoen euro uit Premier League op transfertarget | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21. Juni 2024

Ajax kansloos na bod van 13 miljoen euro uit Premier League op transfertarget

Artikelbild:Ajax kansloos na bod van 13 miljoen euro uit Premier League op transfertarget
Artikelbild:Ajax kansloos na bod van 13 miljoen euro uit Premier League op transfertarget
Artikelbild:Ajax kansloos na bod van 13 miljoen euro uit Premier League op transfertarget

© IMAGO

Ajax krijgt heftige concurrentie in de strijd om Issa Kaboré. Volgens Franse media heeft Everton namelijk een bod van bijna dertien miljoen euro neergelegd bij Manchester City, waar de 23-jarige rechtsback onder contract staat. De Engelse topclub verhuurde Kaboré afgelopen seizoen aan Luton Town en is wederom bereid om mee te werken aan een, al dan niet tijdelijk, vertrek van de vleugelverdediger.


OneFootball Videos


Kaboré werd in de zomer van 2019 door KV Mechelen, overgenomen van het Rahimo FC uit Burkina Faso. Een jaar later besloot Manchester City de international van het Afrikaanse land voor vierenhalf miljoen euro over te nemen. Hierna werd hij achtereenvolgens verhuurd aan Mechelen, ESTAC Troyes, Olympique Marseille en Luton Town. Kaboré kwam bij de laatstgenoemde club afgelopen seizoen 26 keer in actie en was hierin goed voor 2 assists.

Manchester City zou Kaboré opnieuw van de hand willen doen en zou zelfs bereid zijn om mee te werken aan een definitief vertrek. De mandekker heeft nog een contract tot medio 2025, waardoor er met een verkoop een transfervrije uittocht voorkomen kan worden door de Engelse topclub. Kaboré vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 9,1 miljoen euro.

Everton is naar verluidt bereid om fors boven dit bedrag te bieden en heeft om precies te zijn 12,9 miljoen euro over voor de komst van Kaboré. Om een dergelijke transfersom op te kunnen hoesten, zal Ajax volgens de laatste berichtgeving eerst spelers moeten verkopen. Mike Verweij meldde eerder al dat liefst negen spelers die afgelopen zomer werd aangetrokken de komende transferperiode in de etalage staan.

Een ander struikelblok voor Ajax is mogelijk het salaris wat Kaboré momenteel opstrijkt bij Manchester City. De rechtspoot staat bij de Engelse topclub naar verluidt voor een jaarsalaris van 1,2 miljoen euro op de loonlijst. De vraag is of Ajax een dergelijk salaris wil en kan betalen, daar de Amsterdamse club is de afgelopen twee seizoen kwalificatie voor de Champions League misgelopen en moet daarom bezuinigen.

Impressum des Publishers ansehen