Ajax is 'niet heel concreet' voor Farioli en wacht nog steeds op échte droomkandidaat | OneFootball

Ajax is 'niet heel concreet' voor Farioli en wacht nog steeds op échte droomkandidaat | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·19 May 2024

Ajax is 'niet heel concreet' voor Farioli en wacht nog steeds op échte droomkandidaat

Article image:Ajax is 'niet heel concreet' voor Farioli en wacht nog steeds op échte droomkandidaat
Article image:Ajax is 'niet heel concreet' voor Farioli en wacht nog steeds op échte droomkandidaat

© IMAGO

De onderhandelingen tussen Ajax en de veel als nieuwe hoofdtrainer genoemde Francesco Farioli zijn volgens ESPN-verslaggever Cristian Willaert 'nog niet heel concreet'. De Amsterdammers zouden namelijk nog altijd de hoop koesteren dat de 'échte droomkandidaat', Erik ten Hag, de komende periode alsnog kan worden binnen gehengeld. Ten Hag is nu nog werkzaam bij Manchester United, maar zijn toekomst op Old Trafford is onzeker.


OneFootball Videos


Ajax is al geruime tijd bezig met het vinden van een opvolger voor John van 't Schip, die zondag tegen Vitesse voor het laatst als eindverantwoordelijke op de bank zit. De club was druk in onderhandeling met de Engelsman Graham Potter, maar de voormalig trainer van onder meer Chelsea trok twee weken geleden de stekker uit de onderhandelingen. Sindsdien leek de 35-jarige Farioli, die bezig is aan een goed debuutseizoen bij het Franse OGC Nice, de beste papieren te hebben.

Article image:Ajax is 'niet heel concreet' voor Farioli en wacht nog steeds op échte droomkandidaat

© IMAGO - Erik ten Hag (links) geldt nog altijd als de droomkandidaat voor Ajax.

"De naam Farioli blijft maar rondzingen, maar heel concreet is dat nog niet", zegt Willaert zondagmiddag in het ESPN-programma De Eretribune. "Nou speelt Nice nog een wedstrijd, maar we weten dat beoogd assistent Dave Vos twee weken geleden naar Londen is gevlogen om uitgebreid te praten met Potter, die toen de eerste kandidaat was. Met hem zijn ze er niet uitgekomen, met Farioli zou men ver zijn, maar door Vos is nog helemaal niet met hem gesproken. Een video-conference of een telefoontje, zelfs dat heeft nog niet plaatsgevonden", weet de journalist.

De oorzaak daarvan zou gezocht moeten worden in het feit dat Ajax nog op twee borden schaakt en stiekem de hoop op Ten Hag nog altijd niet heeft opgegeven. "Alles wijst erop dat Ajax wel degelijk nog steeds wacht op de échte droomkandidaat, en dat zou Ten Hag zijn", zegt Willaert. De Amsterdamse club stond tussen 2018 en 2022 al onder leiding van de oud-speler van onder meer FC Twente en FC Utrecht. Onder Ten Hag won Ajax drie landstitels en bereikte de club in 2019 de halve finales van de Champions League, waarin Tottenham Hotspur over twee duels te sterk bleek.

Eerder meldde De Telegraaf dat Ajax overeenstemming bereikt had met Farioli over een contract tot medio 2027. De deal zou helemaal rond zijn als Ajax tot een vergelijk met OGC Nice zou komen over de afkoopsom voor de 35-jarige Italiaan. Inmiddels dreigt de deal echter gekaapt te worden: Brighton & Hove Albion ziet Farioli naar verluidt als topkandidaat om de vertrekkende Roberto De Zerbi op te volgen. Farioli werkte als assistent van De Zerbi bij Benevento en Sassuolo. Kieran McKenna, die dit seizoen met Ipswich Town promotie naar de Premier League afdwong, geldt ook als optie.

View publisher imprint